Betuwse Kring van Prentbriefkaartverzamelaars
 

Wie zijn wij?

De Betuwse Kring van Prentbriefkaartverzamelaars (BKvP) werd in 1994 opgericht door enkele enthousiaste verzamelaars en bestaat dit jaar dus dertig jaar!


Doelstelling

De doelstelling van de BKvP is de verzamelaars in staat te stellen om ervaringen uit te wisselen. Daarbij willen we de kennis met betrekking tot het verzamelen van prentbriefkaarten verdiepen. Dit toegespitst op topografische prentbriefkaarten in het algemeen, maar in het bijzonder prentbriefkaarten van Betuwse steden en dorpen.


Bijeenkomsten

Om deze doelstelling te bereiken organiseert de BKvP tweemaal per jaar een bijeenkomst waar d.m.v. lezingen verschillende aspecten van het verzamelen aan de orde komen. Ook wordt er aan de verzamelaars gelegenheid geboden materiaal te ruilen / kopen / verkopen. Leden van de BKvP hebben gratis toegang tot deze bijeenkomsten.

Bulletin ‘Briefkaart’

Tweemaal per jaar verschijnt onze uitgave: ‘Briefkaart’.

Dit is het contactblad voor de leden van de BKvP waarin thema-artikelen en wetens-waardigheden met betrekking tot het verzamelen van ansichtkaarten worden gepubliceerd.

      Daarnaast bevat Briefkaart een aantal rubrieken zoals ‘Opsporing verzocht’, ‘Boekbespreking’, ‘Agenda’ en de zgn. ‘Briefkaartjes’: een vraag- en aanbod-rubriek voor verzamelaars.Nieuw lid? Meldt u aan: Willemvanwinsen@gmail.com


Ontwerp en afbeeldingen © Mac iWeb  & Gert de Kruijff

 

      - POSTCARDSHOP -
    “ Groeten uit ”

Han Ruyters’ Postcard-shop Groeten Uit aan de Utrechtse Oudegracht 284 te Utrecht is het Walhalla voor foto- en prentbrief-kaartliefhebbers.

De winkel is welbeschouwd één grote voorraadkast met vele duizenden, misschien wel miljoenen plaatjes.
Han’s expertise is inmiddels vermaard. Hij bedient honderden verzamelaars van het mooiste materiaal.

U kent Han natuurlijk van zijn aanwezigheid op de landelijke ruil- en verzamel-beurzen. Maar ook internationaal is hij een grote aanbieder.
De winkel aan de Oudegracht is Han’s thuisbasis. Hier wordt het nieuwe materiaal gesorteerd, voorbereid en aangeboden.

U bent er altijd welkom voor een bezoek. Let wel op de openingstijden: Han is nog wel eens op reis. Check voor de juiste tijden de website.


Website

www.megacarta.com

 

De Betuwe in bloei!

‘...Eens zal de Betuwe in bloei weer staan’, is de tekst van een bekend liedje waarmee de mensen elkaar moed toezongen in zware tijden.

Eerstvolgende bijeenkomst 2024. Nadere info volgt.

( Gezicht op Neerijnen, vanaf de Waaldijk. Ansichtkaart verstuurd in 1960 )